Skip to content

Alimentatie pentru Optimizarea Stresului Pentru Performante de Varf

Astăzi ne scufundăm într-un subiect crucial: cum să vă optimizati nivelurile de cortizol pentru performanțe de vârf. Probabil, m-ați văzut acoperind multe despre sistemul nervos energetic, în special în legătură cu comportamentul stresului biologic.

Dar astăzi, haideți să fim realiști despre modul în care dieta dvs. poate juca un rol în ademenirea cortizolului.

Nu este nevoie să insistam asupra beneficiilor scăderii cortizolului – hormonului de stres- sunteți aici pentru că stiti despre asta.

Cortizolul, hormonul stresului, și adrenalina sa însoțitoare, sunt în centrul atenției.

Imaginați-vă glanda suprarenală: în interior, pompele de adrenalină, afară, cortizolul își face apariția. Ei fac echipă pentru a vă pregăti corpul pentru stres, fie că este vorba de zilele cu stress fizic sau de stresul mental cronic modern cu care ne confruntăm.

Acum, uitați de bătaia de cap a testelor de cortizol; Să vorbim despre o metodă indirectă care utilizează variabilitatea ritmului cardiac. Dar astăzi, săpăm în jocul alimentar pentru optimizarea acestor hormoni de stres.

Sistemul nostru nervos autonom, pilotul automat al corpului nostru, are doi jucători: simpatic (luptă sau fugi) și parasimpatic (odihnă și digestie).

Stresul mental activează sistemul simpatic, declanșând cortizolul. Ați auzit vreodată de disautonomie diabetică? Zahărul și amidonul vă încurcă sistemul nervos autonom, menținându-vă în modul de stres.

Keto este eroul aici, cu un studiu care susține un plan cu conținut scăzut de calorii, cu conținut scăzut de carbohidrați, care susține sistemul nervos autonom.

Și ghici ce? B12 este partenerul tău, găsit în carne roșie, pește și carne de organe. Este vital, deoarece o deficiență de B12 afectează sistemul nervos autonom.

Acum, faceți cunoștință cu sistemul parasimpatic – modul dvs. de recuperare. Gălbenușurile de ou și drojdia nutritivă sunt prietenii tăi, încărcați cu colină, B1 și B5. Aceste substanțe nutritive calmează furtuna, făcându-vă să vă simțiți zen în cel mai scurt timp.

Nu uitați de duo-ul dinamic de potasiu și magneziu, pastilele fiziologice de răcire. Încărcați pe verdeață cu frunze pentru a menține stresul la distanță.

Oh, și vitamina D? Este mai degraba un hormone. Pentru asta, prinde niște soare sau ia-l de la peștii grași – este ca un hormon supererou care reglează cortizolul.

Acum, să vorbim despre sănătatea intestinului. Probioticele din varză, chefir, murături și kimchi, plus suplimente, fortifică nervul vag. Această conexiune de la creier la intestin este un schimbător de jocuri.

Dar stai, există mai multe în această saga a stresului in realitatea energetica subtila.

5 Atasamente Aurice care Distorsioneaza Perceptia si Interpretarea Realitatii

Director web Premium